23/04/2017

Έλα στη θέση μου

Ακολουθεί εκτενής σχολιασμός πάνω σε Ελληνική σειρά:
Αυτό το Μίμη τον απεχθάνομαι!
Είναι ο κάθε κάγκουρας μισογύνης Ελληναράς.
Όχι μόνο παρενοχλεί σεξουαλικά την Ισμήνη, αλλά είναι και παιδεραστής το καθίκι μιας κι η Ισμήνη είναι ανήλικη ενώ εκείνος κοντεύει 30.
Ελπίζω να μην τολμήσουν να τους βάλουν να τα φτιάξουν στο τέλος στη σειρά, γιατί τι μήνυμα θα δώσει αυτό στο κοινό; Ότι η σεξουαλική παρενόχληση 'αποδίδει';
Γενικά απογοητεύομαι. 2017 κι ακόμα οι Ελληνικές σειρές δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν ευθύνη προς το κοινό τους.
Πχ. στην εν λόγω σειρά ο τρόπος που επέλεξαν να δείξουν τη γυναίκα με τα ψυχικά νοσήματα ήταν απαράδεκτος. Αναμαλλιασμένη, και γενικά ακολουθώντας απαράδεκτα στερεότυπα.
Επιπρόσθετα, ενώ υπάρχει αναφορά σε body issues -όλ@ έχουν κόμπλεξ επειδή δεν έχουν σώμα μοντέλου- δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά σε body positivity. Πέραν του ότι σχεδόν όλ@ είναι πανέμορφ@ και αδύνατ@ σύμφωνα με τα 'πρότυπα ομορφιάς,' το οποίο φυσικά δεν είναι ρεαλιστικό. Το μόνο άτομο που είναι plus size προσπαθεί κι αυτό να μπει στα καλούπια της κοινωνίας. Θα μπορούσαν να τον κάνουν άτομο με αυτοπεποίθηση και να δώσουν και ένα θετικό μήνυμα στους plus size άντρες.
Και ο τρόπος που αποφάσισαν να δείξουν την ιστορία του Μίμη και της Ισμήνης είναι απαράδεκτος, εκτός αν στο τέλος επιτέλους μπει στη φυλακή και αποδωθεί δικαιοσύνη.
Είναι κλέφτης, παιδεραστής, και εν δυνάμει βιαστής (εφόσον τη στριμώχνει και την αγγίζει χωρίς τη συναίνεσή της συνεχώς) και φυσικά είναι και bully.
Κι ακόμα δεν έχει τιμωρηθεί ούτε μια φορά στη σειρά για τη συμπεριφορά του κι είμαι στο επεισόδιο 27.
Θα μου πεις, γιατί συνεχίζω να βλέπω τη σειρά; Ε, γιατί όταν είσαι ξενιτεμένη θες που και που να ακούς τη γλώσσα σου.
Είναι ο λόγος που ξαναξεκίνησα να βλέπω Ελληνικές σειρές.
Και ίσως κάποι@ να ρωτήσει γιατί το παίρνω τόσο σοβαρά.
Η απάντηση είναι γιατί ο κόσμος που βλέπει μια σειρά, θέλοντας και μη επηρεάζεται. Ειδικά τα νεαρά άτομα. Γι'αυτό.
Ουφ, τα είπα και ησύχασα!

No comments:

Post a Comment